Det är något särskilt med att ha ett fritidshus att besöka och tillbringa semestern vid. Att äga ett fritidshus är både en ekonomisk och mental investering. Det är skönt att ha ett ställe för att kunna återhämta sig, umgås med familjen och bara vara. Här kommer fem anledningar till varför du ska skaffa sommarstuga.

1# Det är roligt

Först och främst ska du skaffa sommarstuga för att det helt enkelt är roligt att ha ett hus att pyssla med. Det finns en anledning till att så många svenskar som 607 000 enligt SCB äger ett fritidshus i Sverige. Då är inte heller alla fritidshus medräknade. Vissa personer satsar på ett stort fritidshus, oftast för att huset är en gammal släktgård eller för att de vill ha en riktigt stor byggnad i fjällen. Medan andra har en friggebod två mil bort för bostadsorten. Att skaffa sommarstuga är något som verkligen förgyller livet.

2# Platsen för återhämtning

För många är sommarstugan en plats där de kan återhämta sig från jobb och vardagsliv. Eftersom du är där på semester och helger blir det alltid en speciell känsla att komma dit. Visst, det finns många som har fullt upp med olika bygg- och trädgårdsprojekt vid sommarstugan, men du väljer själv hur mycket du ska göra. Att bara komma hemifrån kan för många vara väldigt välgörande.

3# Familjen, släkten och vännerna

En sommarstuga blir ofta ett riktigt släkt- och familjeställe. Om ni bor i lägenhet kommer det vara svårare för både era vuxna barn och vänner att hälsa på er ett längre tag, än att besöka er i sommarstugan. Ni behöver inte ens ha en stor sommarstuga för att få massa besök. Ställ bara upp en husvagn eller en extra friggebod som har folk någonstans att sova. Sommarstugan är ofta en plats som folk återkommer till år efter år, under hela livet.

4# Ekonomisk investering

En sommarstuga kan också vara en god ekonomisk investering. Om du har en sommarstuga i fjällen eller skärgården så kan den mycket väl vara värd miljoner. Om du vill göra en investering kan just ett fritidshus vara ett bra fastighetsobjekt. Huset användas av er samtidigt som det växer i värde år från år. Även om du har en liten sommarstuga kan den inbringa ett ekonomiskt värde. Du kan hyra ut den på Airbnb eller på någon annan sajt och låta sommarstugan betala sig själv.

5# Någonstans att ta vägen

Ibland kan vi behöva någonstans att ta vägen, som under coronapandemin. Det finns en orsak till att efterfrågan på fritidshus har ökat så mycket under just coronapandemin. Med egen sommarstuga har du alltid ett ställe som du kan åka till. Om det har hänt någonting eller om du inte har möjlighet att åka på en utlandssemester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *