Att fixa nya tapeter i en bostad lyfter bostaden ordentligt på ett snabbt och enkelt sätt. Tack vare att utbudet av tapeter är stort, kan man sätta en alldeles egen prägel på bostaden.

Varför välja tapeter?

När man ska fräscha upp väggarna i en bostad har man att välja mellan att måla eller tapetsera. Utöver det kan man även välja att putsa väggarna, men det är inte lika vanligt. Dock är det många fastighetsägare som väljer att tapetsera framför att måla väggarna och det beror oftast på att det är enklare att tapetsera. Till skillnad från målarfärg, behöver man inte vänta på att färgen ska torka innan man kan börja möblera. Man slipper även den starka lukten av målarfärg och man behöver inte vara noga med förarbetet, det vill säga att spackla och se till att man har en bra grund att måla på. En tapet täcker de flesta ojämnheter och förarbetet behöver därför inte vara lika perfekt. Att sätta upp tapeter går helt enkelt mycket fortare än att måla.

Hitta rätt tapeter

Utbudet av tapeter är jättestort och hos Familjetapeter hittar man mängder av tapeter i olika färger, med eller utan mönster. Att hitta rätt tapet kan vara svårt, men om man vet vad man vill ha finns det goda chanser att hitta den perfekta tapeten. Dessutom kan man beställa egna tapeter av tapettillverkare för att få fram en viss typ av tapet som kanske inte tillverkas i dagsläget. Det går exempelvis att återskapa exakt samma tapeter som funnits i en K-märkt byggnad, för att kunna bevara dess utseende och dess kulturhistoriska värde.

Tapeter finns i alla prisklasser

Att välja att sätta upp tapeter är ett bra budgetalternativ eftersom tapeter går att hitta till väldigt låga priser hos lågprisvaruhus. Oftast får man vad man betalar för när man väljer tapet och billiga tapeter ser oftast väldigt billiga ut medan mer exklusiva tapeter har ett lite lyxigare utseende. Att investera i ett mellanting kan vara bra om du har de ekonomiska möjligheterna att göra det. Tapeterna kommer trots allt att sitta upp i minst tio år.