Många fastighetsägare har en ambition att fastigheterna de äger ska vara fräscha för hyresgästerna, eller för dem själva att bo i. Men då krävs det att man har en budget för det, vilket inte alla har. Med det i åtanke kommer vi i det här inlägget att ge dig några tips på hur du med enkla medel kan fräscha upp fastigheten utan att behöva renovera den särskilt mycket.

Slipa golvet

Att ha fräscha golv behöver nödvändigtvis inte innebära att man behöver byta ut golvet och lägga ett helt nytt. Ett bra sätt att ge golvet en fräschare känsla är genom att slipa det. Att slipa golvet på egen hand kan dock vara rätt krångligt och därför kan det vara värt att anlita en firma som hjälper dig med det. För att hitta en firma i närheten som erbjuder golvslipning öppnar du din sökmotor och söker efter golvslipning + pris för att se vilka företag som finns och vilket pris de tar. Priset kan variera en hel del och därför kan det vara bra att jämföra priserna innan du väljer att anlita en firma. Golvslipning gör att golvet blir fräschare och ni slipper att få eventuella stickor i fötterna.

Ny väggfärg

Ett annat bra sätt att ge din fastighet en ny fräsch känsla är genom att ge väggarna en ny färg. Det gäller både fasaden och väggarna som finns inomhus. Det är viktigt att fasaden känns fräsch om du vill locka potentiella hyresgäster eftersom att fasaden är det första man lägger märke till på en fastighet när man först ser den.

Förutom att du kan ge fasaden en ny färg kan du även ge väggarna som finns inomhus en ny färg eller nya tapeter. Att måla eller tapetsera om behöver inte kosta särskilt mycket men det gör stor skillnad i boendet. Det finns många fina tapeter att välja bland. När det kommer till att välja färg till väggarna ska du helst välja en neutral. De senaste åren har det varit särskilt inne att ha väggar som går i naturliga färger, till exempel beige, grå och vit.

Övrigt

Om du är en fastighetsägare kan det vara en bra idé att besikta din fastighet för att på så sätt se vad som eventuellt skulle behöva bytas ut. Ha ögonen öppna när du går igenom fastigheten och lägg märke till vad du faktiskt kan åtgärda med enkla medel. Det kan till exempel handla om att dörrarna börjar att bli slitna i färgen men är fortfarande fullt fungerande. Då kan det vara läge att fräscha upp dörrarna genom att måla dem.