Många vill idag känna sig trygga hemma och satsar på att förbättra bostadens säkerhet på olika sätt. Om du har små barn kan du vilja barnsäkra hemmet genom att installera petskydd på vägguttag, trappgrindar med mera. Det kan också vara nödvändigt att höja säkerheten på andra sätt för att hålla familjen trygg.

Hos srsgroup.se hittar du skräddarsydda säkerhetsupplägg som säkerställer din grundtrygghet baserat på dina specifika behov. Du kan här beställa SRS Personsäkerhetsprogram som ser över din exponeringsprofil och hur din fysiska säkerhet ser ut i bostaden, samt ger utbildning till dina närstående kring er grundläggande personsäkerhet.

Barnsäkra hemmet

Det är vanligt med olyckor i hemmet, särskilt bland barn. Men om du tidigt tänker på säkerheten kan du förebygga eventuella olyckor och ge ett bra skydd till ditt barn. Säkra stora möbler genom att sätta fast dem i väggen, så att barnen inte kan klättra på dem och få dem över sig. Moderna eluttag har petskydd inbyggda i dem, men om du bor i en bostad med äldre eluttag kan det vara bra att köpa petskydd så att dina barn inte kommer i kontakt med strömmen. För att minimera riskerna för brännskador är det också bra att använda de innersta plattorna på spisen när du lagar mat. Gå igenom rum för rum i bostaden och försök identifiera risker.

Minska risken för inbrott

Under veckosluten är det viktigt att vara extra vaksam för att undvika påhälsning av tjuvar i din bostad. Under sista tiden har polisen i Kungsbacka gått ut till allmänheten för att varna för en rad fräcka inbrott som utförts i centrala staden. Inbrotten skedde mitt på dagen, när de boende var ute tillfälligt. Polisen tipsar att det är viktigt att låsa dörren både när du befinner dig i ditt hem och när du ska lämna bostaden. Märk också dina ägodelar och tänd lamporna hemma.

Inbrott sker kontinuerligt på många håll i Sverige, varför det är klokt att i förhand tänka på säkerheten. I Svartedalen hade en person varit bortrest i en vecka och när hen kom hem upptäckte hen att någon hade brutit sig in i bostaden. En hel del gods saknades i villan, allt från hemelektronik till bohag uppgav stationsbefälet Herman Egelström vid lokalpolisen. Även på andra håll i området hade försök till inbrott gjorts, där de boende varit bortresta under en längre tid. När de kom hem fann de att någon försökt bryta sig in via altandörren. Polispatrull var snabbt på plats och spårsäkrade samt skrev en anmälan. För att undvika att själv drabbas kan du anlita ett företag som bevakar din bostad, installera larm och informera grannar om att de behöver hålla uppsikt i området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *