Att hitta ett billigt fritidshus kring Stockholm kan vara riktigt svårt. Det är många som vill ha en sommarstuga i området.

Köpa sommarstuga

Det är spännande att vara på jakt efter en sommarstuga. Bor du i Stockholm är det skönt att hitta ett sommartorp som du kan besöka under helgen. Dock är konkurrensen väldigt stor och om du inte har så stor plånbok kan du behöva leta i en större radie. Ett tips är att du tar bilen, eller hyr en bil, och rester runt utanför Stockholm för att hitta mysiga platser där du skulle vilja ha din sommarstuga. Om du ska köpa en sommarstuga i stockholmstrakten får du räkna med att den kommer kosta över en miljon. Vissa fritidshus kostar upp mot 7 miljoner. Men då är det en färdig stuga med både indraget vatten, el och avloppssystem.

Köp en tomt och flytta ett hus

Ett annat sätt att få en stuga kring Stockholm är att köpa en tomt. Om du köpt en tomt kan du antingen bygga ett fritidshus själv, eller så flyttar du ett färdigt hus till platsen. Det finns fullt med hus över hela Sverige som är till salu och som du bokstavligen kan flytta. Kostnaden för att flytta ett hus kan vara billigare än att bygga helt nytt. Om du har en mindre tomt kan du leta efter friggebodar eller attefallshus som är till salu. Du kan köpa en stuga och frakta dit den med kranbil. Om du köpt en mindre byggnad kan du sedan bara bygga ut den eftersom. Genom att börja med en mindre stuga så kan du också hålla kostnaderna nere. Du bygger när du har nog mycket pengar på bankkontot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *