Alla hus släpper ut energi, vissa mer och andra mindre. Du kan göra mycket för att spara tusenlappar varje år genom att minska på din bostads energiutsläpp.

Fönster

Först och främst ska du se över dina fönster. Att byta ut gamla fönster till energisnåla och moderna fönster är initialt en stor kostnad, men i slutändan kommer du tjäna på det. Ditt hus kommer behöva mindre energi, alltså billigare elräkning, och du har också höjt värdet på din bostad. Du bör också kolla över både altandörren och ytterdörren. Är de gamla kan det vara dags att byta ut även dem.

Isoleringen

Om det var länge sedan huset blev renoverat kan det vara klokt att isolera om huset. Du kan se om huset drar mycket vid listorna. Om det drar mycket vid listorna betyder det att huset har dålig isolering. Du tar reda på vart huset släpper energi genom att titta på det utifrån på vinter, när det är minusgrader. Om det är ett parti som är mycket frostigt eller isigt, så är det tecken på att det läcker energi där. Du kan minska elkostnaderna genom att installera en kamin som du kan elda i när det är som kallast. Läs också Villaägarna så kommer du få många bra tips på hur du kan minska dina kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *